Kærestepar tiltalt for narkosalg, indbrud og hæleri

D. 20. november en onsdag morgen er et ungt kærestepar mødt op med hver deres forsvarer i Randers Byret. Kæresteparret fra Randers er i alt tiltalt for 29 forhold, der blandt andet dækker over videresalg af kokain, indbrudstyveri, hæleri af særlig grov beskaffenhed, forsikringssvindel og kørsel med THC i blodet.

Den kvindelige tiltalte er mødt op til tiden og sidder ved siden af sin forsvarer, som også er en kvinde. Klokken er 8:57 og kæresten, som er tiltalt for flest af de 29 forhold, er ikke dukket op endnu. Hun begynder at græde. Klokken er nu 9:04 og dørene bliver åbnet. Tiltalte eskorteres ind i retslokalet af to politimænd. Hans forsvarer nikker til ham og de udveksler kort et par ord, inden han sætter sig ned. 

Den 25-årige mand erkender sig skyldig i 25 af forholdene og er villig til at afgive forklaring til anklager. Hans kæreste, en 22-årig kvinde, er tiltalt for otte forhold og nægter sig skyldig i syv af dem, men er også villig til at afgive forklaring.

Politiet fandt designervarer i lejligheden 

Den 16. januar i år ransagede politiet kæresteparrets lejlighed. Her fandt de blandt andet 143,5 g kokain til en værdi af 72.900 kroner, 1,8 g MDMA og hash til eget forbrug, designermøbler, Kay Bojesen figurer, Rolex-ure, Royal Copenhagen stel og en B&O højttaler. Alt sammen tyvekoster fra diverse indbrud som strakte sig fra 2016 til 2019 og omfatter en lang række jyske byer.

Under ransagningen blev deres mobiltelefoner også konfiskeret. Her fandt politiet screenshots af salgsopstillinger på de huse, der var blevet brudt ind i og stjålet fra. De fandt også screenshots fra samtaler med købere, der var interesserede i de hælervarer, der var blevet sat til salg på Facebook Marketplace gennem kvindens Facebook profil.

Ikke tid til et arbejde

Forklaringen på, hvor de havde de dyre designervarer fra er simpel: ”Det har jeg købt på nettet”, siger den anklagede mand. Men han kan ikke fremvise kvitteringer på noget af det. Den 25-årige siger, at han jo har købt tingene brugt. Anklager prøver at finde ud af, hvad han har levet af. Han er ikke under uddannelse. Han er heller ikke på offentlig forsørgelse. På spørgsmålet om, hvorvidt tiltalte arbejder, svarer han nej. Han siger, at han ikke har tid til det. 

Da det bliver hendes tur til at afgive forklaring, spørger anklager ind til, om hun vidste, hvor de dyre møbler og Kaj Bojesen figurer var fra. Hun svarer, at han havde købt dem på nettet. Under forklaringen kommer det frem, at hun aldrig undrede sig over, at der den ene uge ville være en dyr designerstol i lejligheden, og at den et par uger senere ville være væk igen. Nogle gange fik hun besked på at sælge de ting, der var dukket op i lejligheden. For eksempel et sæt Globalknive á henholdsvis fem og syv enheder. Det seneste år har de kun haft én officiel indtægt. Hendes job på en pitabar i Randers som gav lige lidt over 6000 kr. udbetalt om måneden. 

Begge har haft et misbrug

Under kæresteparrets forklaringer finder man ud af, at de begge har haft et misbrug. Hun kom ud af sit MDMA-misbrug for et par år siden. I hele den periode indbruddene var fundet sted, havde han et hash- og MDMA-misbrug. I et forsøg på at formildne omstændighederne, spørger forsvareren ind til hans tilstand dengang. Tiltalte beskriver tiden under det massive misbrug som meget dårlig.

Torsdag skal der ske vidneforklaring og domsafsigelse sker fredag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *